9 Fouten die 50+ vrouwen maken

9 Fouten die 50+ vrouwen maken

Dit zijn 9 fouten die je als vijftigplus vrouw niet moet maken.

Denken dat je niet zonder man kan

Hoe ongelukkig ze misschien ook met hem zijn, veel vrouwen durven niet bij hun man weg te gaan omdat ze denken dat ze het in hun eentje niet gaan redden. Ze zijn al zo lang samen, dus hoe moet dat zonder hem? We willen je geen scheiding aanpraten, maar hé, er valt zoveel leuks te beleven in je eentje. Trouwens: ook als je een goede relatie hebt is het wel zo gezond dingen te doen zonder je man. Onafhankelijk zijn – daar word je echt heel gelukkig van.

Goedkope kleren kopen

Meisjes van achttien komen weg met een synthetisch jurkje van € 29,95, maar wij niet meer. Geloof het nou maar. Kleding van goede kwaliteit die echt goed zit, maakt je zoveel mooier. Beter een dure jurk om het lijf dan tien goedkope in de lucht zullen we maar zeggen.

Jezelf vergelijken met toen je twintig was

Blader lekker door dat oude fotoalbum maar heb niet de illusie ooit nog zo knap en slank te worden als vroeger. Je bent een lekker ding zoals je er nu uitziet. En je weet het: over twintig jaar kijk je in je digitale album en  denk je: wow, wat knap was ik.

Stoppen met sporten

Je denkt waarschijnlijk: tegen de zwaartekracht en overgangskwabben is geen kruid  gewassen, laat maar zitten. En toch: geef de moed niet op. Hup, ga wat doen, als is het maar wandelen met de hond. Beweging is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je geheugen. Of was je dat alweer vergeten?

Te vaak naar de botox en fillers grijpen

Er zijn zoveel vrouwen bij wie je denkt: heeft ze nou geen man of vriendin die haar kan vertellen dat ze haar kop niet zo moeten volspuiten?  Sommige vrouwen takelen zichzelf zo toe dat ze er juist ouder uitzien in plaats van jonger. Dus doe het met beleid, en vraag aan je aller-eerlijkste vriendin of ze je wil waarschuwen als je te ver gaat.

Je tanden vergeten

Als vijftiger focus je je al gauw op je rimpels en dunner wordend haar, maar vergeet af en toe niet even goed naar je tanden te kijken. Gele tanden doen je ouder lijken, een slecht gebit kan leiden tot allerlei gezondheidskwalen. Hoe ouder hoe groter de kans op tandvleesproblemen. En tandvleesproblemen staan weer in verband met hartklachten. Dus: ga twee, drie keer per jaar naar de mondhygiëniste.

Denken dat je libido voorgoed is gevlogen

Dom, dom, dom. Natuurlijk heb je minder sex dan vroeger maar dat heeft weinig met je libido te maken. Kijk maar eens wat er gebeurt met vrouwen die een nieuwe relatie krijgen of verliefd worden op een andere man. Bloedgeil zijn ze ineens.

Naar een kapper gaan die er niks van begrijpt

Ze bestaan nog: vrouwen die denken dat je boven een bepaalde leeftijd een andere coupe moet aanmeten. Lekker kort en pittig of zo. Maar of je haar nou dun of dik, lang of kort, grijs of rood – het beste kapsel is toch echt wat jou het mooiste staat. En dat kan dus van alles zijn. Zolang je maar geen uitgroei hebt van hier tot Tokio. Een uitgedroogd vogelnest is ook niet zo’n goed idee, maar verder kan alles.

De verkeerde beha dragen

Je zult ze de kost moeten geven: de vrouwen die hun tieten op half zeven hebben hangen. Die tieten kunnen daar helemaal niks aan doen, maar de vrouw die erbij hoort kan ze wel een fatsoenlijke beha geven. Hop hop, naar een goeie lingeriezaak en laat je iets moois aanmeten. Met een goede beha lijken je borsten ineens weer jong en pront.

Bron: https://www.saarmagazine.nl/9-fouten-die-50plus-vrouwen-maken/