Sporten na je 50ste

Sporten na je 50ste

Bewegen is gezond, ook na je 50ste verjaardag!

Ben je ouder dan 50 en wil je in beweging blijven? Je bent niet alleen. Dankzij de campagne 'Sportelen: Beweeg zoals je bent', die van 2009 tot 2015 liep, zijn meer en meer 50-plussers gaan inzien dat bewegen ook op latere leeftijd erg gezond is.

Nog steeds een uitgebreid Sportelaanbod

Veel bewegen is goed voor je spieren, je longen, je hart en je bloedvaten. Je bent fitter en je hebt meer energie. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol, en je hebt minder kans op overgewicht of hart- en vaatziekten.

De Sportelcampagne en de bijbehorende website werden op 1 januari 2016 afgesloten, maar dat wil niet zeggen dat er geen Sportelaanbod meer is. Integendeel, verspreid over Vlaanderen kan je als 50-plusser terecht bij talloze verenigingen en sportclubs, die sportevenementen op jouw maat organiseren. Sportevenementen die je een uitgelezen kans bieden om op je eigen tempo te sporten met leeftijdsgenoten, en op een aangename en gezonde manier met elkaar in contact te komen. Uiteindelijk is het dat waar Sportelen om draait, niet?

De Sportelpockets, een bron van informatie

In de Sportelpockets vinden 50-plussers niet alleen tips om de conditie te verbeteren aan de hand van trainingsschema’s, maar worden er ook tips gegeven om sport te integreren in het dagelijkse leven. Hoe kan je gezond sporten? Welke invloed heeft sport op het lichaam en de gezondheid? Kortom, een bron van informatie voor alle 50-plussers die (opnieuw) aan het sporten willen gaan.

Bron: www.sport.vlaanderen/sportactiviteiten/voor-elke-leeftijd-wat/sporten-na-je-50ste/